датум последњег ажурирања
22.10.2012
DESIGN by VOJA

 


ПОРОДИЦА И ДОМ

Моју примарну породицу, породицу у којој сам рођен, чине отац Душан, мајка Надежда и млађи брат Миладин.
Отац је рођен 4. јула 1949. године у банатском селу Идвор као син јединац својих родитеља Војислава и Руже који су припадали средњем сељачком сталежу. По професији је кројач. Занат је изучио у Панчеву, а у Београд се населио одмах потом. Највећи део радног века провео је у Народном позоришту, где је и пензионисан 1998, а радио је и као гардеробер или кројач на филмовима Алекса Шантић, Три карте за Холивуд, Сеобе, Вук Караџић, Бој на Косову.
Мајка је рођена 27. марта 1954. године у банатском селу Црепаја као трећа кћерка својих родитеља Миладина и Дивне у добростојећој и угледној црепајачкој породици. По професији је дактилограф и већину радног века је скужбовала у Предузећу за путеве Београд . У Београд се населила већ са шеснаест година. Највећи део радног века провела је као службеник у Предузећу за путеве Београд, где је и пензионисана 2000. године.
Брат Миладин је рођен 27. марта 1980. године. По професији је електротехничар. Шест година је радио у компанији McDonald's претежно као хост, да би се почетком марта 2008. године запослио у банци Agricole Group као гритер. Од краја 2010. године ради као регионални менаџер у успешној пекарској компанији Хлеб и Кифле.

Због посла и школовања, становали смо претежно у стану у Београду на општини Савски Венац у Малешкој улици на истоименом брду на коме је доминирала стара градња и руралан стил, али је положај тог брда, изнад ауто-пута а између мостарске петље и Аутокоманде, био заиста сјајан. Међутим, викенде и све остале прилике користили смо максимално за боравак у Црепаји. Када су продали очеву кућу у Идвору по смрти његових родитеља, отац и мајка су још давне 1986. године започели зидање породичне куће у Црепаји са стражње стране плаца на којем се већ налазила породична кућа мајчиних родитеља зидана средином шездесетих година ХХ века, тако да је бабина и дедина кућа гледала на Главни сокак (слика доле лево ) , док се наша кућа налазила у Сокачету (слика доле десно) , а обе на истом плацу. Увек сам ове две куће и саму Црепају пре сматрао својим домом него ли стан и Београд, иако сам у Београду проводио више времена!


Preserving value and vetting a trade partner are one and breitling replica sale the same when approaching a pre-owned specialist. As the online watch vendor community moves out of its adolescent breitling replica sale period of the 2000s into the realm of BBB accreditation, Trustpilot ratings, and eBay feedback in the five-digit range, dealing with leading online specialists has replica watches sale assumed routine status for many traders. Vendors who will offer owners the most straightforward and equitable trades at fair value are the ones who already have a long track record of doing so. Above all, trade-seekers should fake hublot demand full names of references who agree to be omega replica contacted. For watch owners pursuing a trade, the references are the most important part of the research hublot replica process. Recent, numerous, accessible, and rolex replica satisfied trading partners are the best safeguard for an informed trade-seeker. Don't just request a dealer is references, contact them.